Individuell varmemåling

Siste nytt Varme og varmt tappevann Individuell varmemåling

Fra 1. januar 2013 innførte sameiet individuell varmemåling. Heretter vil du betale for ditt reelle forbruk – ikke en flat sats, basert på totalkostnadene til sameiet, som i dag. Det vil både gi en mer rettferdig fordeling, samt potensielt senke forbruket 10 til 30 % (erfaringstall). Slik fungerer det:

Betaling foregår a-konto – samme system som strømleverandørene bruker.

Avregning skjer én gang i året. Avregning for inneværende år vil foreligge i første kvartal påfølgende år. Har du brukt mindre varme enn du har betalt for vil du få pengene godskrevet på husleiefakturaen. Har du brukt mer får du påslag. A-konto-beløpet vil fra neste giroperiode justeres i forhold til reelt forbruk året før.

Dersom de totalte fyringskostnadene til sameiet synker, fordi mange er flinke til å spare, vil det gagne alle. De totale kostnadene blir nemlig brutt ned i et antall enheter, som fordeles i tråd med reelt forbruk. Dersom våre totalkostnader synker, vil også ”prisen” per enhet synke.

I praksis er ”varmetillegget” sammesatt av tre summer:

  1. En flat sats som dekker drift av fyren og avregningssystemet (strøm til fyrkjelen, varmetap, service, reparasjoner, avregning, fakturering etc.)
  2. En variabel sats, basert på reelt forbruk av energi til oppvarming.
  3. En flat sats som dekker varmtvannsforbruk. På sikt (ifm røroppgradering) vil vi også få individuell varmemåling for varmtsvannet i springen.

Skal du flytte?
Da tas avregningen ved eierskifte. Sameier fylle ut et eierskifteskjema. Dersom avregning ikke blir gjort, og ny sameier ender med å betale for forrige eiers forbruk siste år, er dette en eierskiftesak som ikke angår sameiet. Eierskifteavgift for omregistrering av måler faktureres utflyttet beboer: kr 350,-

Her finner du eierskifteskjema.

Skal du skifte leietaker?
Dersom du leier ut leiligheten og ønsker å fordele varmeforbruket så riktig som mulig, kan du selv lese av forbruket på målerne og melde dette inn til Techem. Det er viktig at dere presiserer at det gjelder en mellomavlesning i forbindelse med skifte av leietaker, og ikke et eierskifte. Techem kan da gi et estimat på forbruket. De reelle kostnadene for inneværende år vil først være klare i første kvartal påfølgende år – når vi vet hva totalkostnaden blir, og dermed prisen per registrerte enhet.

Skal du bytte radiator?
Dersom du skal bytte radiator, må måleren overføres fra den gamle til den nye:

  • Ta kontakt med Techem i god tid før måleren skal overføres til ny radiator – minimum 2 uker.
  • Du kan selv demontere måleren fra den gamle radiatoren, men Techem må altså montere den på den nye radiatoren. Ta evt. vare på den gamle radiatoren, så kan Inergis servicetekniker demontere og montere.

Pris pr. desember 2013: kr 240,- pr målepunkt – som belastes sameier selv, direkte fra Techem.

Kontakt med leverandør av målertjenesten:

Her kan du få kontakt med Techem – som drifter varmemålingen:
Kundeservice for bebeoere: Hverdager kl. 09:00 – 15:00
Telefon: 22 02 14 59, E-post: kundeservice@techem.no

Her kan du laste ned bruksanvisningen fra Techem (gamle Inergi) – som forklarer systemet og viser hva de tre tallene som rullerer på displayet forteller deg:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Last ned en kopi [523.53 KB]

Hold deg oppdatert!...ved å motta nyhetsbrevet!
Alle som bor i sameiet bes melde seg på nyhetsbrevet for å motta relevant informasjon om pågående saker, hendelser eller annen viktig informasjon fra styret.

Serviceloggen

SISTE FRA FORSIDEN

SISTE OM HELSE, MILJØ OG SIKKERHET